Zamknij

Dorsz w panko ze szpinakiem

Commplace 12:22, 03.04.2023 Aktualizacja: 13:25, 03.04.2023

 Dorsz w panko ze szpinakiem

4 porcje
Czas: 45 minut 
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 1

Składniki:

200 g Panierki panko House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
50 ml Mleczka koksowego 16-18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka 
100 g maki pszennej 
200 g liści szpinaku 
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół 
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku 
Szczypta cukru

Składniki:

  1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem. 
  2. Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. 
  3. Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.  

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%