Zamknij

Kotlet faszerowany jajkiem w panko w sosie z grzybów shiitake

Commplace 18:00, 03.04.2023

 Kotlet faszerowany jajkiem w panko w sosie z grzybów shiitake

4 porcje 
Czas: 60 minut 
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 2

Składniki:

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
100 g Panierki panko House of Asia
600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 
1 pokrojona w drobną kostkę i przesmażona cebula 
5 jajek
2 łyżki posiekanej dymki
Mąka pszenna do panierowania 
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia

Sos
200 g Sosu z grzybów shiitake House of Asia
200 ml Mleczka koksowego 16-19 % Kara

  1. 4 jajka ugotuj na twardo, następnie je obierz ze skorupki.
  2. Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj cebulę oraz pastę z czosnku i dobrze wymieszaj. Następnie podziel mięso na 4 części i każdą z nich oblep ugotowane jajka. Potem obtocz w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko.
  3. Kotlety usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, a następnie przełóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut.
  4. Przygotuj sos: do rondla wlej mleczko kokosowe, dodaj sos z grzybów shiitake, doprowadź do wrzenia, a na końcu dopraw pieprzem i dodaj dymkę. 
  5. Gotowe kotlety podawaj z sosem.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%