Zamknij

Pierś z indyka w sosie pomarańczowym

Commplace 08:00, 04.04.2023 Aktualizacja: 09:21, 04.04.2023

Pierś z indyka w sosie pomarańczowym

4 porcje 
Czas: 90 minut 
Poziom Trudności: 1

Składniki:

  • 500 g pierś z indyka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Marynata:

  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oleju 

Sos

  • 100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
  • Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
  • 1 cebula drobno posiekana

Sposób przygotowania: 

  1. Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka. 
  2. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj. 
  3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%