4 porcje
Czas: 90 minut
Poziom Trudności: 1
Składniki:
- 500 g pierś z indyka
- 2-3 łyżki mąki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
- 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżki oleju
Sos:
- 100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
- 2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
- Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
- 1 cebula drobno posiekana
Sposób przygotowania:
- Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.
- Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.
- Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz