Zamknij

Roladka z kurczaka z suszonymi grzybami w panko

Commplace 18:00, 04.04.2023 Aktualizacja: 19:26, 04.04.2023

Roladka z kurczaka z suszonymi grzybami w panko

4 porcje 
Czas: 45 minut 
Poziom trudności:
Poziom ostrości: 1

Składniki:

  • 100 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia 
  • 8 łyżek Panierki panko House of Asia
  • 1 łyżka Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 500 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 
  • 1 cebula pokrojona w kostkę 
  • 1 jajko
  • 100 g masła
  • 100 g mąki pszennej 
  • 2 łyżki posiekanego koperku 
  • Olej do smażenia 

Sposób przygotowania: 

  1. Grzyby shiitake zalej zimną wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, a następnie opłucz na sitku pod zimną wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę, pastę z czosnku i grzyby. Odstaw do wystudzenia i wymieszaj z zimnym masłem i koperkiem. Tak przygotowane masełko grzybowe wstaw do lodówki.
  2. Mięso dopraw sosem ostrygowym, sojowym, pastą z imbiru, czosnku i chili, solą oraz pieprzem. Podziel farsz na kilka równych części, uformuj kule, ugnieć je na płasko, a do środka włóż po kawałku masełka grzybowego i zawiń, tak aby masło pozostało w środku roladki. Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i panko. Smaż na rumiany kolor.  

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%